Kapcsolat


Inno-Szolnok Nonprofit Kft.

1106 Budapest, Fehér út. 10.

Telefonszám:


06/70/703-5020

06/20/496-2806

06/20/271-0452info@inno-szolnok.hu 

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OHÜ) kötelezettsége közreműködés a környezetszennyezés megelőzésében, az ember és a környezet harmonikus kapcsolatának kialakításában, a hulladékok keletkezésének megelőzésében, valamint a keletkezett hulladékok szelektív gyűjtésében és a hulladék hasznosításában Magyarország területén.

Az OHÜ a Termékdíj tv. alapján 2011. szeptember 1-jével alakult meg, egyedüli közvetítőként irányítja, szervezi és ellenőrzi a lakossági, valamint az ipari szelektív hulladékgyűjtést. Létrehozását alapvetően az indokolta, hogy átlátható és egységes szempontok szerint működő legyen a magyarországi szelektív hulladékgyűjtés, feldolgozás és hasznosítás.

Az OHÜ az általa ellátandó közfeladatokat kiemelkedően közhasznúsági fokozatú nonprofit szervezetként látja el.

Tevékenységével az OHÜ új alapokra helyezte a hazai szelektív hulladékgazdálkodás rendszerét, és legfontosabb céljának tekinti, hogy évről évre egyre nagyobb arányú legyen a közszolgáltatók által begyűjtött lakossági szelektív hulladékok mennyisége, illetve aránya a keletkező kommunális hulladékhoz képest. A cél megvalósításához az OHÜ anyagi hozzájárulást nyújt a közszolgáltatóknak, ily módon biztosítva az európai uniós és hazai hulladékgazdálkodási elvárások teljesítését.

Az OHÜ-ről bővebb információk a http://www.szelektivinfo.hu honlapon találhatóak.